De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 15 mei 2017

Dagtekst van Maandag 15 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 15 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Van rups tot vlinder: het proces van de evolutie -

"De metamorfose van een rups in een vlinder is een proces dat een overeenkomst vertoont met ons psychische leven. Gedurende een bepaalde periode van zijn bestaan (en die kan miljoenen jaren duren) is de mens zoals een rups, die het nodig heeft om bladeren te eten, dat wil zeggen zijn begeerten te bevredigen ten koste van de anderen, die hij bekladt en verscheurt. Maar op een dag schaamt hij zich over zijn gedrag en besluit hij om zich te beteren. Dan keert hij in zichzelf en begint hij te bidden, te mediteren en een cocon voor te bereiden om zijn innerlijk werk te beschermen. En op een dag komt uit die cocon een vlinder tevoorschijn, die de lucht invliegt.

Je zult zegen: “Wat is die cocon die we moeten voorbereiden?” De aura. De discipel die zich bewust wordt van de kracht van de aura, die aan zijn aura werkt, ‘eet’ niet langer wezens, hij is als een vlinder die niet langer bladeren eet, maar van bloem tot bloem fladdert en zich voedt met hun nectar. Het verschil tussen een gewone mens en een Ingewijde kan in twee woorden samengevat worden: de manier waarop ze zich voeden."