Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 20 mei 2017

Dagtekst van Zaterdag 20 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 20 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De innerlijke vlam - haar versterken opdat geen enkele windvlaag haar kan doven


"Ieder van jullie draagt een vlam, een goddelijke inspiratie in zich en hoe zwak die vlam ook is, het ligt in jullie vermogen haar te voeden zodat ze een reusachtige vuurzee wordt. Begin je te voelen hoe die vlam in jou brandt, wees dan voorzichtig, stel haar niet bloot aan allerlei luchtstromen die haar zouden kunnen doven. Dat wil zeggen: ga niet om met wie dan ook, lees niet wat dan ook, ga niet naar om het even welke voorstelling kijken. Zoek de beste invloeden voor je hart, voor je verstand, voor je ziel en voor je geest, invloeden die je innerlijk sterker maken.

De dag waarop je voelt dat je echt sterk, onwankelbaar bent geworden, kun je het hoofd bieden aan alles. En dezelfde omstandigheden of ontmoetingen die jou voorheen zouden hebben geveld, zullen je sterker maken. Wanneer een vlam voldoende voedsel heeft gevonden om een vuurzee te worden, zal geen enkele stormwind haar kunnen doven. Integendeel, hij zal haar alleen nog aanwakkeren."