Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

woensdag 22 november 2017

Dagtekst van Dinsdag 21 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 21 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Lastige taken - ze beschouwen als heilzame oefeningen

"Wat ook de omstandigheden zijn, denk eraan om jezelf te analyseren zodat je je goed bewust bent van wat je doet, en vooral hoe je het doet.

Je bent bijvoorbeeld verplicht elke dag meer of minder interessante of aangename taken uit te voeren. Maar aangenaam en interessant of niet, je kunt er niet aan ontsnappen. Dus, observeer goed hoe je het aanpakt als je te maken krijgt met werk dat je niet zo graag doet: je zucht, je moppert, je begint eraan zonder overtuiging, zonder liefde, terwijl je misschien ook denkt dat het aan anderen is om dit te doen. Je ziet niet in dat je met deze houding de taak nog moeilijker maakt. 

En bovendien zullen de inspanningen die je verplicht bent te doen, je innerlijk niets bijbrengen, ze zullen je zelfs slopen. Als je echter leert om anders naar de dingen te kijken, als je besluit om dit vervelende werk aan te grijpen als een gelegenheid om sterker of intelligenter te worden, verander je je bewustzijnstoestand en zal het werk je minder lastig lijken."