Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 23 november 2017

Dagtekst van Woensdag 22 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 22 November 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Goed nadenken voordat je iets onderneemt -

"Voordat je begint aan een onderneming van enig belang, probeer om zorgvuldig de situatie te bestuderen, weeg het voor en tegen af, en indien nodig, vraag raad tot alles helemaal duidelijk is voor jou. Het blinde vertrouwen van degenen die zich in de actie storten kan alleen maar leiden tot mislukking. Wanneer je niets wil zien van de werkelijkheid om je heen, als je weigert om rekening te houden met alle elementen van een situatie, kan je niet anders dan mislukken. Vastberadenheid is één ding, koppigheid is een ander ding. Zoveel ondernemingen hebben gefaald, ondanks het absolute vertrouwen dat mensen erin hadden! Ze misten ervaring, ze hadden de verschillende aspecten van een probleem niet goed onderzocht. Ze dachten, om succesvol te zijn, dat het genoeg was om met de beste bedoelingen bezield te zijn, vol overtuiging en wilskracht, de hemel zou de rest wel doen. Nee, dit is niet genoeg.

Maar als je eenmaal hebt nagedacht en een helder inzicht hebt gekregen, moet je niet meer talmen: zelfs de kleinste twijfel moet je opzij zetten, zodat je in staat bent om niet alleen correct te werken, maar eveneens vol te houden, wat ook de moeilijkheden zijn."