Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 7 januari 2018

Dagtekst van Zaterdag 6 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 6 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

onze Toekomst hangt af van de richting die we elk moment kiezen -

"Bedenk bij het maken van toekomstplannen dat je elke dag, elk uur, zelfs elke seconde die toekomst bepaalt. Heb je een goede gedachte, een goed gevoel: dan sla je meteen de richting van het licht in. Maar enkele minuten later, naar aanleiding van een persoon of een voorval, komt een egoïstische, onrechtvaardige gedachte in je op, of een gevoel van woede, een drang tot vergelding: de richting verandert en je vervalt in duisternis. Concreet zie je op het fysieke vlak niet meteen verandering – deze gedachten en gevoelens hebben immers niet voldoende tijd gehad om zich te materialiseren, maar op subtiel vlak is er iets veranderd, de richting is gewijzigd. 

Wanneer een wisselwachter een hendel overhaalt, verandert de trein van spoor. Welnu, dat doet ook de mens, soms wel honderd of duizend keer per dag: nu eens in de goede, dan weer in de slechte richting. Aangezien alles geregistreerd wordt, worden ook al deze veranderingen geregistreerd, als ze niets definitiefs veroorzaken op het fysieke vlak, is het omdat ze elkaar neutraliseren. Beslis je om een ganse dag enkel in het licht te leven? Zorg dan dat je besluit vaststaat en geef blijk van vastberadenheid."